bde yazılımları

BDE Yazılımlarının Genel Özellikleri

BDE Yazılımlarının Genel Özellikleri

bdeBDE yazılımları kullanıcıların veya öğrencilerin özelliklerine ve kullanıldıkları ortamlara göre değişik nitelikler taşımaktadırlar. Örneğin evde kendi başına çalışma biçimine göre hazırlanmış bir ders yazılımının özellikleri ile bilgisayar laboratuvarında öğretmen ve sınıf eşliğinde ve belirli bir ders saatinde uygulanacak ders yazılımının özellikleri önemli ölçüde farklıdır. Eğitim Yazılımları‘nın özellikleri incelenirken yazılımın ilişki içinde bulunduğu kesimlere yönelik özellikleri ve yazılımın kullanıldığı ortamlara yönelik farklılıkları ele alınmalıdır. Eğitim Yazılımları‘nın ilişki içinde bulunduğu kesimlerin (katılımcı-lar) başında yazılımı çalıştıran bilgisayar gelir. (daha&helliip;)

Beş Maymun Hikayesi

Beş Maymun Hikayesi

maymunKafese beş maymunu koyarlar, ortaya da bir merdiven ve tepesine de iple muzları asarlar. Her bir maymun merdivenleri çıkarak muzlara ulaşmak istediğinde dışarıdan üzerine soğuk su sıkarlar. Her bir maymun aynı denemeye giriştiğinde çok soğuk suyla ıslatılır, bütün maymunlar bu denemeler sonunda sırılsıklam ıslanırlar.

Bir süre sonra muzlara hareketlenen maymunlar diğerleri tarafından engellenmeye başlanır. (daha&helliip;)

bde yazılımları

Bilgisayar Destekli Eğitimin Amaçları

Bilgisayar Destekli Eğitimin Amaçları

     bdeamacÖğrencide yüksek seviye de eleştirel ve bütünleştirici düşünme becerisini geliştirilmesinde etkin rol oynamak,

     Grup çalışmasına teşvik etmek ve desteklemek,

     Öğrencinin bilimsel düşünme yeteneğini geliştirmek,

     Öğrenenin motivasyonunu (öğrenme güdüsü)nü artırmak,

    Öğretim Yöntemlerini genişletmek, (daha&helliip;)

Resulullah’dan (s.a.v) Hastalar İçin Okunan Şifa Duası

Resulullah’dan (s.a.v) Hastalar İçin Okunan Şifa Duası

duaEbu Hüreyre ve Ebu Said (r.a) den rivayetle Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: “Mü`min kişiye bir ağrı bir yorgunluk bir hastalık bir üzüntü hatta ufak tasa isabet edecek olsa Allah onun sebebiyle mü`minin günahından bir kısmını mağrifet buyurur.” Kütübüsitte/4692

Enes b. Malik (r.a) den rivayetle
Resulullah (sav) buyurdular ki: “Allah Teala hazretleri ferman etti: “izzetim ve celalim hakkı için mağfiret etmek istediğim hiç (daha&helliip;)

bde yazılımları

Türkiye de BDE nin Gelişimi

Türkiye de BDE nin Gelişimi

bdeningelisimiKısaca maddeler halinde özetlemek gerirse : Bilgisayar kullanımı 1960 lı yılların başından itibaren önce kamu sonra özel kuruluşlarda yaygınlaştı.

Eğitim alanında ilk gelişim 1984 yılında başlatıldı

MEB tarafından 1985 yılında 1100 adet Bilgisayar üç ayrı markanın (IBM, AMSTRAD, MACINTOSH) Anadolu Liseleri ve her ilde bir liseye dağıtımları yapıldı.

Aynı yıl içinde bilgisayar satan firmalar öğretmen yetiştirme programları düzenledi ve bu öğretmenlerin bir kısmı rotasyona tabi olduklarından başka yerlere atandı ve bilgisayarların bir kısmı zamanında yerine ulaşmayınca 1985 – 1986 öğretim yılında Bilgisayar Destekli Eğitim (BDE) başlatılmıştı. (daha&helliip;)

bde yazılımları

BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM

BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM

BDE nin Birkaç Değişik tanımı yapılabilir. Bilgisayar Destekli Eğitim (BDE);

bdeBilgisayarla öğretme sürecidir.

Öğretme aracı olarak bi bilgisayar programını kullanan bireysel eğitim sistemidir.

Bir bilgisayarı kullanan birisi tarafından öğrenilebilecek bilgi ve beceriler sunan eğitsel bir bilgisayar programıdır.

  Bir alanın (matematik.fizik, kimya vb.) öğretimde bilgisayarın öğretmen ve öğrenciye yardımcı bir araç olarak kullanılmasını ifade etmektir. Başka bir deyişle, BDE eğitimde bilgisayarın, öğrencinin eğitimde daha etkin öğrenmesini sağlamak amacıyla kullanılması demektir. (daha&helliip;)

Güzel Bir Dini Hikaye “İkramı Geri Çevirme O da Allah’tandır.”

İkramı Geri Çevirme, O da Allah’tandır.

ikramAnlatıldığına göre, Harem-i Şerif’in âbidlerinden birine bir adam her akşam iki tabak yemek getiriyor, o da iftar ediyor ve ertesi günde oruç tutuyormuş. Bu muhterem âbid Allah Azze ve Celle’ye ibadet etmekten başka hiçbir işle meşgul olmuyormuş. Bir gün nefsi ona:

–          Rızkın, azığın hususunda şu yaratılmış, ölümüyle itimat eder, güvenir oldun. Bununla beraber bütün mahlûkata rızık veren Rabbini unuttun. Bu gaflet nedir böyle! Demiş.

Adam bu düşüncelere dalmışken, yine o günün iki tabak yemeği gelmiş. Fakat bu kez âbid o yemekleri almayıp geri çevirmiş. Başka yerden yemek gelmediği için tam üç gün boyunca aç kalmış. Yaşadığı bu imtihan karşısında Rabbine seslenmiş. O gece rüyasında sanki Rabbinin huzurunda olduğunu görmüş.  Ona: (daha&helliip;)

bde yazılımları

Programlamaya Genel Bakış

Programlamaya Genel Bakış

programlamaProgramlama dediğimiz yazılım geliştirme aşaması ilk başlarda sadece kodlamadan ibaretti. Ancak daha sonra bilgisayar dünyasındaki hızlı yükselişle birlikte yazılımdan  beklenenler arttı ve grafik ekranlı işletim sistemleriyle birlikte yazılımlardan daha kullanıcı etkileşimli ara birimler tasarlamayı da içine alır oldu.

Bu kapsam genişlemesi aynı zamanda yazılım geliştirme araçlarının ve programlama dillerinin kapsamını da genişletti. Günümüzde çok gelişmiş yazılım geliştirme ortamları sayesinde hem kodlama hem de kullanıcı arabirimi tasarımını çok kolay bir şekilde geliştirebiliyoruz. Ama nedir bu yazılım geliştirme arabirimi, programlama dili, kodlama, teknoloji, programlama? Nedir bunlar ve birbirleriyle ilişkileri nedir?
(daha&helliip;)

bde yazılımları

Yazılım Geliştirmede Programlama

Yazılım Geliştirmede Programlama

yazılımEvet, şimdi sıra programlamaya geldi. Bu noktada eğer daha önceden deneyiminiz yoksa aklınıza gelen ilk soru “veri tabanından mı başlamalı yoksa arayüzden mi?” olabilir. Ya da önce arayüz elemanlarını mı oluşturmalı yoksa kodlamaları mı yazmalı?

Bence öncelikle test senaryolarını yazmak en iyisi!

“Test mi?” dediğiniz duyar gibiyim. Evet test… (daha&helliip;)

Etkilenmemek Elde Değil – Eski ile Yeninin Karşılaştırması Hakkında Güzel Bir Hikaye

ihtiyar-asiklarSonuna kadar okumanızı rica ediyorum.

İffetli Evler – Çıplak Evler

Yaşlı kadın, usulca odasından çıktı. Salondan torunu ile gelinin sesleri geliyordu:

“-Oğlum, sofra hazır, çorbanı koydum; haydi gel de soğutmadan ye!..”

Salonun en kuytu yerine geçti, yerde kendine ait köyden getirdiği minderin üzerine oturdu. Çocuk, babaannesini görünce:

“-Babaanneciğim, gel beraber yiyelim!..” dedi.

(daha&helliip;)