uzaylı

KUR’AN’DA İSMİ GEÇEN DÜNYA DIŞINDA YAŞAYAN BAŞKA ZEKİ CANLILAR MI VAR ?

KUR’AN’DA İSMİ GEÇEN DÜNYA DIŞINDA YAŞAYAN BAŞKA ZEKİ CANLILAR MI VAR ?

uzayKur’an incelendiğinde “göklerde” yani uzayda yaşayan akıllı canlılardan bahsedildiği, birçok ayette görülebilir. Dolayısıyla İslam âlimleri arasında, göklerdeki yaratıkların varlığı konusunda hiçbir ihtilaf yoktur. Üzerinde ittifak edilememiş tek konu, bu yaratıkların kim olduğudur. Ancak ilgili ayetler, bu varlıklar hakkında bizlere çok önemli bilgiler vermektedir. Örnek olarak Rad suresinin 15. Ayetini ele alalım;
“Göktekiler ve yerdekiler, isteyerek veya istemeyerek gölgeleri ile beraber Allah’a secde ederler.” (Rad, 15) (daha&helliip;)

uzaylı

Uzaya İlk Roketi Türkler Gönderdi

Uzaya İlk Roketi Türkler Gönderdi

turk

ABD’de yayınlanan Weekly World News adlı dergi, dünyada insanlı ilk roketi ABD’lilerden 330 yıl önce 1633’te Türklerin İstanbul’da fırlattığını yazdı.

Haberini, Norveç Havacılık Müzesi Müdürü Mauritz Roffavik’in açıklamasına dayandıran dergiye göre, Hasan Çelebi adlı Türk, barutla çalışan iki katlı roketi 1633 yılında yaptı. Bu roket ateşlendikten sonra denize düşmeden önce 2,5 km yol aldı. 30 metre boyundaki roketin orta bölümüne yerleşen Hasan Çelebi de ilk kez gerçek anlamda roketli uçuş yapan insan oldu.

300 metre yükseldi ve paraşütle indi (daha&helliip;)

uzaylı

Bilinçaltı

Bilinçaltı

bilinc1- Bilinçaltınızda her sorunun cevabı vardır.Uykuya dalmadan önce bilinçaltına ” Sabah altıda kalkacağım” emrini verirseniz sizi tam saatinde uyandıracaktır.

2- Her gece yatarken kendi kendinize söylediğiniz olumlu ifadeler sağlığınızın ve yaşantınızın kusursuz olması yönünde olsun; bilinçaltınız Bu ifadeyi buyruk olarak algılayıp buyruğunuzu yerine getirecektir.

3- Bir kitap ya da harika bir tiyatro eseri yazmak, fevkalâde bir konuşma yapmak istiyorsanız, bu fikri sevgiyle hissederek bilinçaltınıza iletin;o da size istediğiniz karşılığı verecektir. (daha&helliip;)

uzaylı

Bilgisayar Destekli Eğitimin Yararları

Bilgisayar Destekli Eğitimin Yararları

bdeyÖğrenme Hızı:

Bilgisayar Destekli Eğitim (BDE) öğrenene, öğrenme hızına göre dersleri kavrama ve yeniden gözden geçirme gibi imkanlar sunar.

Katılımcı Öğrenme:

Bilgisayar Destekli Eğitim (BDE) ortamlarında öğrencinin etkinliği sağlanabilir. BDE yazılımları, öğrencinin hızına göre hareket eder ve istenilen (daha&helliip;)

uzaylı

Web Tabanlı Öğretim

  Web Tabanlı Öğretim

webWeb tabanlı öğretim www (world-wide-web) ortamı boyunca öğretim verme ile gerçekleşir. Bu tür öğretim, geleneksel yolla ders vermeyi , seminerleri, öğrencilerin gurup proje çalışmalarını arttırma ve geliştirmede üniversite kampus öğretimin önemli bir parçası olabilir. Ayrıca web tabanlı öğretim derslerin tamamen İnternet üzerinden verilmesinde bir çözüm olabilir ki bu popüler ve gerekli bir öğretim ortamı dır. İnternet boyunca formatlı hypertext –İnternet yazılım dili- dokümanı oluşturma ve sunma kabiliyeti ile geleneksel yolla eğitimsel (daha&helliip;)

uzaylı

Problem Çözme Programları

Problem Çözme Programları

   prblm Bu tür Bilgisayar Destekli Eğitim (BDE) uygulamaları, öğrencinin düşünme ve problem çözme yeteneklerini geliştirmeye yönelik ve herhangi bir BDE uygulaması altında olmayan program türleridir.

    Bu tür yazılımlar genelde belirli bir alana yönelik problem durumları üzerinde birçok örnek problem ve çözümünü içeren uygulamalardır.

    Problem çözme türü uygulamaların en sık kullanıldığı alan fen bilimleri eğitimidir.

(daha&helliip;)

ERKEKLERİN KADINLARDAN RİCASIDIR

ERKEKLERİN KADINLARDAN RİCASIDIR 

*8 hafta süren bas ağrıları baş ağrısı olamaz,bir doktora gidin. kaderk

*Alışveriş yapmak zevkli değildir ve asla da olmayacaktır.

*’Beni seviyor musun?’ diye sormayın. Emin olun ki sevmesek yanınızda bir saniye bile durmayız…

*Bizden sizinle aynı üzüntüyü çekmemizi beklemeyin, o sizin kız arkadaşlarınızın işidir.

*Bir yere gittiğimizde, hangi kıyafeti giyerseniz giyin, size çok yakışıyor, yemin ederiz. O yüzden bir daha sormayın. (daha&helliip;)

HARVARD ÜNİVERSİTESİ’NE KUR-AN AYETİ ASTILAR..!

HARVARD ÜNİVERSİTESİ’NE KUR-AN AYETİ ASTILAR..!

ayetDünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Harvard Üniversitesi, müslümanları şaşırtacak bir olaya imza attı.

Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kütüphanesi girişine Kur’an’ı Kerim’den bir ayet astı. Adalet kavramını en iyi anlatan ifadelerin bir araya getirildiği “Adalet Sözcükleri” (Words of Justice) isimli sergi kapsamında, Nisa Suresi’nin 135. ayetine de yer verildi. (daha&helliip;)

Güzel Bir Dini Hikaye “Küçük Odun”

Güzel Bir Dini Hikaye “Küçük Odun”

toprakMalik bin Dinar Hazretleri, bir gün, bir sabiye ( küçük çocuğa ) rastladı. Çocuk toprak ile oynuyordu. Bazen gülüyor ve bazen de ağlıyordu .
Malik bin Dinar buyurdu:
İçime O çocuğa selam vermek doğdu. Nefsim kibirlenip selam vermekten vazgeçti.
Ben nefsime şöyle seslendim: Ey nefsim! Peygamber efendimiz S.A.V. Hazretleri küçük ve büyük herkese selam verirdi. Sende bu çocuğa selam ver!
Ve O çocuğa selam verdim, (daha&helliip;)