bilgisayarlar i̇nternete nasıl bağlanır

Bilgisayarlar İnternete Nasıl Bağlanır ve Hangi Cihazlar Kullanılır

internetKısaca İnternet’in Tarihçesi

Amerikan üniversitelerinden Massachusetts Institute of Tecnology’de başlatılıp (1962 yılı) geliştirilen projesi (Galaktik Ağ) ile ilk adımları atıldı. Daha sonra ise 1969 yılında esasen askeri araştırma projeleri için savunma bakanlığı tarafından ARPANET ismiyle bir ağ kuruldu. Giderek ağa dahil olan bilgisayarların çoğalması ile (özellikle üniversiteler ve araştırma kuruluşları) internet kullanımına başlanılmış oldu.

Öncelikle İnternet Nedir? (daha&helliip;)

bilgisayarlar i̇nternete nasıl bağlanır

Abd’nin Yabancı Dille İmzaladığı Tek Antlaşma‏

anlaşmaAbd’nin Yabancı Dille İmzaladığı Tek Antlaşma‏

“…Yıl, 1783… Avrupa standartlarına göre mütevazı da olsa, yeni bir denizci devlet olan ABD, denizlerde tek başına bayrak gezdirmeye başladı…

Daha 25 Temmuz 1785’te, bu yeni bayrağı taşıyan ilk gemi Cezayir açıklarında Osmanlı gemileri tarafından ele geçirildi. Bu gemi, Boston limanına bağlı, Kaptan Isaak Stevens’ın idaresindeki Maria idi.

Arkasından, Philadelphia limanına bağlı, Kaptan O’Brien’ın Dauphin’i de aynı akıbete uğradı. 1793 Ekim ve Kasım aylarında 11 ABD gemisi daha Osmanlıların eline geçti… (daha&helliip;)

bilgisayarlar i̇nternete nasıl bağlanır

Süper-Volkan Her An Uyanabilir!

volkan

Süper-Volkan Her An Uyanabilir!

Dünyanın en büyük süper yanardağı, geçen 600 bin yıldan sonra bir kez daha patlayabilir. Eğer bu gerçekleşirse Amerika’nın üçte ikisi etkilenecek.

Amerika’da bulunan dünyanın en büyük süpervolkanı Yellowstone’un 2004’ten bu yana rekor oranda yükseldiği ve yanardağın patlaması halinde Amerika’nın üçte ikisinin yaşanmaz duruma gelebileceği belirtiliyor. (daha&helliip;)

bilgisayarlar i̇nternete nasıl bağlanır

Yüzde Hesaplama Örneklerle – Excelde Yüzde Hesaplama Soruları – Hesap Makinesinde Yüzde Hesaplama – Matematik Yüzde Hesaplama Soruları

Yüzde hesaplama nasıl yapılır Excel’de formüle nasıl dökülür hatta ufak da olsa yüzde hesaplama hakkında birkaç soru örneği vermeye çalışacağım.

Öncelikle Yüzde Hesaplama Nedir Kısaca Anlatalım

Bir bütünü yüz eşit parçaya ayırıp o eşit parçaların kaçını aldığımızı ifade eden kavramdır. Sayısal olarak, bir sayının yüze bölünerek, çıkan tutarın yüzde oranı ile çarpılması sonucu bulunan tutar o sayının yüzdesidir. (daha&helliip;)

Otuz Yıl Sonra Almış Olduğum Ders Gerçek Hikayedir

cemaatÇocukluğumdan kalan unutamadığım hatıralarımdan birisi ve 30 sene sonra bu hatıranın sebebiyle aldığım ders

Herkesin mutlaka çocukluk çağlarında unutamadığı kendince çok güzel hatıraları vardır. Onları hasretle anar ve bazen en yakınlarına anlatır, bazende sadece kendisi düşünür mutlu olur. Ama bunu paylaşmam gerektiğini düşünüyorum. (daha&helliip;)

bilgisayarlar i̇nternete nasıl bağlanır

BERAT GECESİ VE FAZİLETLERİ

BERAT GECESİ VE FAZİLETLERİ

berat_kandili_kutlamaAllâh-u Teâlâ bu gecenin fazileti hakkında Kur’an’da şöyle buyurmuştur.

“Hâ. Mim. her şeyi beyan eden o kitaba yemin ederim. Gerçekten de biz onu mübarek bir gecede indirdik. Şüphesiz ki biz uyarıcılarız.

(Kulların rızıkları ve ecelleri gibi) her hikmetli (ve önemli) iş, tarafımızdan pek büyük bir iş, o gece ayrılır. Muhakkak ki biz (elçiler) göndericileriz.

Rabbinden büyük bir acıma (eseri olarak o gece her iş karara bağlanır)! Şüphesiz ki hakkıyla işiten de, pek ziyade bilen de ancak O’dur.” (Duhân Sûresi, 1-6) (daha&helliip;)

bilgisayarlar i̇nternete nasıl bağlanır

BÜYÜ, BÜYÜCÜLÜK

BÜYÜ, BÜYÜCÜLÜK 


buyucuBuna Arapça`da “sihir” adı da verilir. Bir insanı istenilen şeyi yapmağa sevk eden gizli kuvvet, tabiata aykırı haller vücuda getiren etkiler. Bunları yapanlara “büyücü” denilir. Büyüyü şöyle tarif etmek mümkündür. Herhangi bir çıkar uğruna başkasına zarar vermeye yönelik meşru olmayan yollarla bir takım gizli kuvvetleri yönlendirerek yapılan ve gerçeğe uymayan gözbağcılık, düzenbazlık, oyunculuk şeklindeki işler. Gözbağcılık, düzenbazlık gibi oyunlarla insanları aldatan kişiye büyücü, bu kişilerin yaptığı işe büyü, bu işin meslek haline getirilmesine de büyücülük denir. Büyücülük, İslâm`dan önce Araplar`da, Rumlar`da, Hintliler`de, Mısırlılar`da yaygın idi. (daha&helliip;)