Excel VBA Şifreleme – VBA Şifre Koyma Resimli Anlatım

Excel’de VBA Uygulamamıza Şifre Koymayı Resimli Anlatma

Excel’de vba kodlarıyla oturduk, uğraş verdik, zaman ve emek harcadık ortaya iyi bir çalışmayı da çıkardık. Kullanıma sunduk ama bu yaptığımız çalışmanın arka planında ki emeği korumak veya gizlemek istedik. İşte o zaman VBA dosyamızı şifrelememiz gerekiyor. Şimdi bunun için aşağıda en standart yolu ile nasıl yapacağımızı resimli bir şekilde gösterelim. (daha&helliip;)

Word’de Dosya Şifreleme Resimli Anlatım

Word Dosyasını Şifreleme

Daha önce Excel dosyamıza şifre koymayı göstermiştik. Diğer MS Office programlarının şifreleme metodu da hemen hemen aynıdır, ancak biz yine de Word dosyamıza da şifre koymayı gösterelim dedik.

Kelime işlemci programımız olan Microsoft’un Word dosyasında bir dosya üzerinde çalışıyoruz, ama bu dosyamızın içeriğini kimsenin görmesini istemiyoruz. Bu gibi durumlarda şifre koymak ve sadece şifreyi bilenlerin dosyamızı incelemesini, çalışmasını vs… isteyebiliriz. Word’de dosya şifrelemeyi resimli bir şekilde aşağıda anlatmaya çalışacağım. Göreceksiniz ki çok basit. (daha&helliip;)

Excel’de Dosya Şifreleme Resimli Anlatım

Excel Dosyasını Şifreleme

Aslında her şey gözümüzün önünde olmasına rağmen bazen bu gözümüzün önündekileri fark edemeyiz. İşte buna bakmakla görmek arasındaki fark diyorlar. Maalesef benimde bu konuda çok eksiğim var. İlgimin az olduğu konularda ben de ihtiyacım olan şeyi bulmakta çok zorlanırım. “Özellikle mutfakta :))” İşte bu yüzden kimseyi hiçbir konuda yadırga yamam.

Neyse gelelim konumuza Excel’de bir dosya üzerinde çalışıyoruz, ama bu dosyamızın içeriğini kimsenin görmesini istemiyoruz. Bu gibi durumlarda şifre koymak ve sadece şifreyi bilenlerin dosyamızı incelemesini, çalışmasını vs… isteyebiliriz. Excel’de dosya şifrelemeyi resimli bir şekilde aşağıda anlatmaya çalışacağım. Göreceksiniz çok basit. (daha&helliip;)

İNSANLARA KARŞI BAŞLICA GÖREVLERİMİZ

İNSANLARA KARŞI BAŞLICA GÖREVLERİMİZ

01) Hiç kimseye zarar vermemek:

İnsanların canına, malına, konutuna, hürriyetine, namus ve şerefine tecavüz etmek dinimizce yasaktır. Bunlar insanların dokunulmaz haklarıdır. Müslüman, başkalarının hakkına saygı göstermek, insanlara zarar verici her türlü fiil ve davranıştan sakınmakla görevlidir. Gerçek Müslüman olabilmenin bir şartı da budur.

Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:
Müslüman, diğer Müslümanların dilinden ve elinden zarar görmediği kimsedir.” (Hadis-i Şerif: Riyazüssalihin)

02) Başkalarına yardım etmek:

İnsanlara tatlı sözlü ve güler yüzlü davranmak, fakirlere yardım etmek, yoksulların ihtiyaçlarını karşılamak, kimsesizleri korumak, düşeni kaldırmak, yolunu şaşıranlara yol göstermek dinimizin emri, iyi ahlaklı olmanın gereğidir.

03) Büyüklere saygı, küçüklere merhamet göstermek:

Anne ve babamıza, büyük kardeşlerimize, öğretmenlerimize (daha&helliip;)

ALLAH’A, PEYGAMBERE VE KUR-AN’A KARŞI GÖREVLERİMİZ

ALLAH’A, PEYGAMBERE VE KUR-AN’A KARŞI GÖREVLERİMİZ

A- Allah’a Karşı Görevlerimiz:

Bizi yoktan var eden ve mükemmel organlarla donatan, yeryüzünde ne varsa hepsini bizim faydalanmamız için yaratan Allahtır. İnsana tanınan bu üstün özellikler hiçbir canlıya verilmemiştir. Bu iyiliklere karşı yapmamız gereken görevler vardır.

Bu görevler:

  1. Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak,
  2. Hiç bir şeyi Ona ortak koşmamak,
  3. İbadet vazifelerini yerine getirmek,
  4. Emirlerine uygun hareket edip yasak ettiği şeylerden sakınmak,
  5. Allah sevgisini her şeyden üstün tutmak,
  6. O’nun adını saygı ile anmak,
  7. Verdiği nimetlere şükretmek.

(daha&helliip;)

ahlak

İSLAM DİNİNDE AHLAKİ GÖREVLER

İSLAM DİNİNDE AHLAKİ GÖREVLER

Dinimiz aileye büyük önem vermiştir, aileyi meydana getiren kimselerin karşılıklı görevleri üzerinde titizlikle durmuştur. Aileler mutlu ve huzurlu olursa millet de güçlü ve kuvvetli olur.

Ahlaki Görevlerimiz:

İslam Dininde Ahlaki Görevler Başlıca Beş Kısımdır:

  1. Allah’a, Peygambere ve Kur-an’a karşı görevlerimiz.
  2. Kendi şahsımıza karşı görevlerimiz.
  3. Ailemize karşı görevlerimiz.
  4. Vatan ve milletimize karşı görevlerimiz.
  5. Bütün insanlara karşı görevlerimiz.

Şahsa ait Görevler:
İnsanın başkalarına olduğu gibi, kendine karşı da birtakım görevleri vardır. Bu görevlerden bir kısmı vücudu, diğer bir kısmı da ruhuyla ilgilidir. Her şeyden önce vücudu temiz tutmak, (daha&helliip;)