Yanlış Savunmanın Bedeli

Yanlış Savunmanın Bedeli

kaza“Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizin yaptığı (işler) yüzündendir.” (Kur’an-ı Kerim, Şura-30)

    Portekiz’de 27 yaşındaki Sophie Lagoa ismindeki bir kadın sürücü, sarhoş bir vaziyette araba kullandığı gerekçesiyle trafik polisleri tarafından yakalanarak mahkemeye sevkedilir.

    Kadın, oldukça ağır olan bu trafik cezasından kurtulabilmek için sahasında çok iyi bir avukat olan Eduardo Borja ile anlaşır. Avukat, bütün mesleki marifetlerini kullanarak bayan Sophie’yi ceza almaktan kurtarır. (daha&helliip;)

yanlış savunmanın bedeli

Suskun Deniz

Suskun Deniz

susmakAnladım ki, susmak bir cüsse işi. Derin denizlerin işi. Sığ suları en hafif rüzgârlar bile coşturabiliyor. Derin denizleri ise ancak derin sevdalar

Derin denizlerin sükûtu büyüler beni. İçimi bir heybet hissi kaplar. Benliğimi haşyet duyguları istilâ eder. Kalbim ürpermelerle dolar.

Dalgalı denizler, durgun mavi denizler kadar heybetli gelmez bana. Göklerin suskunluğu da öyle. Gök gürlemeleri, mavi derinliklerin heybetini siler diye düşünmüşümdür hep. Sükût her zaman daha manalı, daha derindir. (daha&helliip;)

yanlış savunmanın bedeli

Bir Kere Adın Çıkmaya Görsün

Bir Kere Adın Çıkmaya Görsün

sirtlanAkşam üzeri Nil kıyısında bir sırtlan, bir timsahla karşılaşır. Durup birbirlerini selamlarlar.

Sırtlan sorar:

“Gününüz nasıl geçti efendim?” Timsah şu cevabı verir:

“Çok berbat bir şekilde. Kimi zaman eza ve cefa ile ağlıyorum. Çevremdekiler ise, ‘bunlar yalnızca timsah gözyaşları’ diyorlar. Bu beni anlatılamaz derecede yaralıyor.” (daha&helliip;)

yanlış savunmanın bedeli

Elbiseler

Elbiseler

guzelvedenizBir gün güzellik ve çirkinlik bir deniz kıyısında karşılaşırlar. Sonra elbiselerini çıkarıp, kendilerini dalgaların kucağına atarlar. Bir süre sonra çirkinlik sahile çıkar ve güzelliğin elbiselerini giyerek kendi yoluna gider. Güzellik de denizden çıkar, fakat elbiselerini bulamaz. Çıplak kaldığı için çok utanır. Çirkinliğin bıraktığı örtüye bürünür ve kendi yoluna gider. (daha&helliip;)