Çocuklar Uyurken Susulur, Ölürken Değil

halepMerhaba değerli dostlarımız,
Evet ziyaretçilerimiz, aynı zamanda bizim dostlarımızdır. Bundan dolayı siz okuyucularımızı selamlıyoruz. Sizlere, sitemizi bugünlere getirmemizi sağladığınız için teşekkür ediyoruz.
Bugün aldığımız bir kararı sizlere duyurmak için yazıyoruz. Maalesef tüm dünyanın seyirci kaldığı HALEP’teki zulüm. Çeşitli iletişim kanallarından hepimizin aldığı bilgiler doğrultusunda HALEP’te bir insanlık ayıbı yaşanmakta. (daha&helliip;)

SONUNCU VE BİRİNCİ DOĞUM GÜNÜM

SONUNCU VE BİRİNCİ DOĞUM GÜNÜM

Fiziksel kusurların yaratmış olduğu sorunlar nedeniyle hayatta çok şeyden yoksun kalan engelli insanlar yaptıkları her işte başarısızlığa uğradıkça kendilerine güvenleri kayboluyor ve daha da pasifleşiyorlar. Bu tür insanlar her zaman, hiçbir şey elde edemeyeceklerini düşünerek kendi durumları ile barışır, mücadele etmekten vazgeçerler. Fakat fiziksel kusurlu olsalar da, maddi açıdan zayıf ve eğitimsiz olsalar da, belirli beceriler kazanıp, başarı kazanabilirler. Fakat öyle engelli insanlar var ki, engeli bahane ederek hiçbir iş yapmak istemiyorlar. Bu tür insanlar bilmeliler ki, herhangi fiziksel problemlerinin olması onlara, başkalarına yük olma hakkı kazandırmaz. Maalesef, bugün birçok engelli insanımızda durum bu şekildedir. Birçokları tembelliği yüzünden, bazıları psikolojik sebeplerle, birçokları da bilgisizlik yüzünden, yani ne yapacaklarını bilmediklerinden, bu durumda yaşıyorlar. Böyle bir yaşam tarzı ise onların zaten dar kapsamda olan hayatlarını daha da sınırlar ve onları diğer insanlardan daha fazla bağımlı vaziyete düşürür. (daha&helliip;)