Excel Aylık Gelir Gider

Excel’de Basit Aylık Gelir Gider Hesaplama Tablosu Kolayca Oluşturma

Excel Eğitim Dersleri – Ms Office Excel ile basit bir şekilde aylık gelir gider tablosu nasıl kolayca oluşturulur bunu öğreneceğiz. Bu ders sırasında basit tablo oluşturma yöntemlerini öğrenebileceğiniz gibi farklı fonksiyonları da bir arada kullanabilmeyi öğreneceksiniz. Excel Eğitim Derslerinin Bu Bölümünde Yer Alan Konular Excel’de tablo oluşturma kısayolları ile birlikte Devamı…

excel sıralama

Excel de Sıralama – Özel Sıralama – Birden Fazla Sütuna Göre Sıralama

Excel’de sıralama işleminin düzenli bir şekilde nasıl yapıldığı, bütün özelliklerini özel sıralamanın neler içerdiğini ve birden fazla sütuna göre sıralama işleminin detaylarını aşağıda yer alan videomda sizler için ücretsiz bir şekilde paylaştım. Bu Excel dersleri eğitim setine sitemin ana sayfasındaki Ücretsiz Excel Eğitimi Dersleri sayfasından ya da Youtube üzerindeki Degarado Devamı…

Gelir Gider Tablosu

Excel VBA – Excel’deki Verileri Combobox’a Alma

Excel VBA – Excel’deki Verileri Combobox’a Alma Bu yazımda Excel deki belli bir hücre veya hücrelerdeki verileri UserForm üzerindeki oluşturmuş olduğumuz Combobox’a almak için olan yöntemleri örneklerle resimli ve videolu bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Excel sayfasında “A” sütunundaki verileri Combobox1 içerisine almaya çalıştığımızı varsayarak yapmamız gerekenler sırasıyla; Örnek -1 VBA Devamı…

Gelir Gider Tablosu

Excel’de Telefon Numaralarının Tek Bir Formata Dönüştürülmesi

Uzun müşteri listelerimiz, öğrenci listelerimiz, çalışan listelerimiz vs. vs. telefon numaralarının olduğu listelerimiz olduğunda zaman zaman girilen telefon numaraları her birisi farklı bir format da girilmiş olabiliyor. Bunları tek ve düzenli bir formata dönüştürmek istediğimiz de excel yine yardımımıza yetişiyor, ancak ufak da olsa buna da bir el atmamız gerekiyor ki karmaşıklıktan kurtulalım. Bunun için yapmamız gerekenleri en sade ve akılda kalıcı şekilde açıklamaya çalışacağım. (daha&helliip;)

Gelir Gider Tablosu

Excel’de Yuvarla ve Yukarıyuvarla Fonksiyonu Yani Sayının Ondalık Kısmını Azaltma Resimli

Excel’de Yuvarla ve Yukarıyuvarla Fonksiyonu Yani Sayının Ondalık Kısmını Azaltma Resimli Anlatımı

Excel elimize geçen listelerde bazen sayıların ondalık kısmı çok uzayabilmektedir. 543,0516218451132712 gibi ancak bize lazım olan bu görüntünün tamamı değil belki ilk 2 hanesi veya 3 hanesi olabilir. Sayımızı 2 haneli hale getirdiğimizde 543,05 gibi gözükecek ve buda bize yeterli olacaktır. (daha&helliip;)

Gelir Gider Tablosu

Excel ÇOKETOPLA (Sumifs) Fonksiyonu Kullanımı Resimli Anlatım

Bu yazımızda Excel’de =Çoketopla() yada İngilizcesi (Sumifs) fonksiyonunun kullanımını anlatmaya çalışacağım. Çoketopla formülü birden çok koşula göre toplama yapmak demektir. Daha önce tek bir koşula göre nasıl toplama yapacağımızı anlatmıştık. Buraya tıklayarak o yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Formülün açılımı aşağıdaki gibidir. (daha&helliip;)

Gelir Gider Tablosu

Excelde Çokeğersay Formülünün Kullanımı (Countifs) – En Kolay Resimli ve Videolu Anlatımı Bu Yazıda

Bu yazı Excel’de kullanılan formüllerin kısa açıklamalarını içerir.

Bir önceki Excel formülleri konumuzda =EĞERSAY() fonksiyonunun kullanımını anlatmıştık. Buraya tıklayarak o dersimizi inceleyebilirsiniz. Eğersay() formülü tek kritere göre belirlediğimiz hücrelerin sayısını vermekteydi. Daha fazla yani birden çok kritere göre aynı işlemi ise Çokeğersay() fonksiyonu ile yapabiliyoruz. Formülün ingilizce sürüm excel’deki yazımı =countifs() şeklindedir.  Şimdi bu fonksiyonu mümkün olabildiği kadar kolay ve resimli şekliyle aşağıda anlatmaya çalışacağım. (daha&helliip;)

Excelde Eğersay Formülünün Kullanımı (Countif) – En Kolay Resimli ve Videolu Anlatımı Bu Yazıda

Eğersay (Countif) Formülü

Bu yazı Excel’de kullanılan formüllerin kısa açıklamalarını içerir.

Excel bazen karşımıza uzun listeler  veya veriler çıkmakta ve bu verilerde veya listelerde sayısını bilmemiz gereken şeyler de olmakta. Bunlar çoğaldıkça basit bir şekilde gözle veya elle sayım yapmamız imkansız oluyor. Bazen bu fonksiyonu diğer fonksiyonlar içinde kullanarak dinamik bazı işlemlerde yapmamız gerekebiliyor. Neyse ki excel buna da bir çözüm getirmiş.  Bu fonksiyonun (formülün) adı EĞERSAY() ingilizce sürüm excel’de ise COUNTIF(). Şimdi bu fonksiyonu mümkün olabildiği kadar kolayca ve resimleri ile aşağıda anlatmaya çalışacağım. (daha&helliip;)