google-analytics1

Google Analytics sitenizin istatistiklerini derinlemesine inceleyebilmeniz için kullanımı kolay ve çok yararlı bir analiz programıdır.

Ancak WordPress yapılı bir siteye sahipseniz ve şayet “google analytics for wordpress” isimli eklentiyi kullanıyorsanız Google Analytics’in sunmuş olduğu Demografi ve İlgi Alanı Raporları”ndan faydalanamıyorsunuz (sürüm 4.3.3’e kadar bu şekilde bir sorun var) demektir. Tabi ki bu yazımda bunun çok basit olarak çözümünü anlatmaya çalışacağım.

Google Analytics for WordPress Eklentisinde Demografi ve İlgi Alanı Raporlarını Görmek

Daha önce pek kodlarla uğraşmamış kişiler için eklentinin henüz bu güncellemeyi gerçekleştirmemiş olması gayet başarılı olan bu eklenti’den vazgeçmesine sebep olmuş.

İşlemimiz gayet basit ama bunu eklentinin bize sunmuş olduğu arayüzde şu anda yapamıyoruz ve elle basit bir düzenleme yapmamız gerekiyor. Mümkün olduğu kadar sade ve basit bir şekilde anlatmaya çalışacağım.

ÇÖZÜM;

  1.  Öncelikle sitemizdeki dosyalarımıza erişim sağlamamız gerekiyor. Sitemiz içerisindeki “/plugins/google-analytics-for-wordpress/frontend” dizinindeki class-frontend.php isimli dosyayı bilgisayarımıza indirelim
    • Bunun için bir ftp programı ile yada bir explorer yardımı ile (Örneğin ftp programı Filezilla, ya da internet explorer) sitemizin dosyalarına ulaşmamız gerekmekte.
  2. Daha sonra bir editör yardımı ile class-frontend.php dosyasını açıyoruz.
    • Yine bunun için bir düzenleyici program kullanmalıyız. Örneğin Dreamweaver veya en basitinden Notpad işimizi görecektir.
  3. Dosyanın içindeki 297 satır da (satır numarası değişmiş ise Ctrl+F ile aratıp bulabilirsniz) $script = ‘ga.js’; kodunu $script = ‘dc.js’; olarak değiştirelim.
  4. Daha sonra da 301’inci satırdaki (yine aratıp bulabilirsiniz) echo “(‘https:’ == document.location.protocol ? ‘https://ssl’ : ‘http://www’) + ‘.google-analytics.com/” . $script . “‘”; komut satırını echo “(‘https:’ == document.location.protocol ? ‘https://’ : ‘http://’) + ‘stats.g.doubleclick.net/” . $script . “‘”; olarak değiştirelim.
  5. İsim ve uzantı değişikliği yapmadan kaydedip yine sitemiz içerisindeki “/plugins/google-analytics-for-wordpress/frontend” dizinine class-frontend.php isimli dosyayı atalım.

Hepsi bu kadar, şimdi geriye kalan Google Analytic programında “izleme kodunu doğrula” butonuna basmaktır.


0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.