Bugün, webmaster’ın uluslararası gününü kutluyoruz ancak farklı özel siteler ve şirketlerin kendi tanımlarına sahip olduklarından, bir webmaster’ın neyle ilgili bazı şüpheleri veya endişelerimiz olduğu çok yaygındır. Bununla birlikte, bir webmaster, bir web sitesinin mimar, geliştirici, yazar, yönetici ve / veya koordinatörü olan veya o siteyi kimin kullandığı herkes olarak kabul edilebilir. Günümüzde birçok web sörfçüsü kendi web sitesini oluşturmaya başlamış ve bu nedenle hepsi bir webmaster olarak kabul edilebilir ve bugün webmaster’ın uluslararası günde size yardımcı olabilecek bazı ücretsiz araçlar göstereceğiz.

Platformunuzu seçin

Seçmeniz gereken ilk şeylerden biri, içeriğinizi yükleyeceğiniz platformdur. Bu nedenle, bu 3 popüler seçeneğin herhangi birini seçerek başlayabilirsiniz:

  • Blogger: Bu, Google’ın bloglama platformudur, buluta dayalıdır ve tamamen ücretsizdir. Kullanımı basittir ve Android ve iOS için bir uygulama vardır, böylece istediğiniz yere içerik yükleyebilirsiniz. Kullanmak için, yalnızca içerik oluşturmaya başlamak için etkin bir Google hesabına sahip olmanız gerekir ve zamanla blogunuzda reklam yayınlayarak gelir elde etmeye başlayabilirsiniz.
  • WordPress: Bu şirkete göre dünyanın en popüler blog platformu, gezegendeki tüm web sitelerinin% 25’i platformu kullanıyor. İçinde içeriğinizin İnternet aramalarında daha iyi konumlandırılmış görünebilmesi için birçok düzenleme ve SEO araçları bulacaksınız. WordPress’in ücretsiz bir sürümü var, ancak içeriğinizi zenginleştirebilecek ödeme yöntemleri var.
  • Wix: Bilinen diğer bir seçenek de kullanım kolaylığı ve minimalist ve iyi tasarlanmış tasarımlar için öne çıkan Wix’tir ancak ücretsiz seçenek biraz sınırlıdır ve ödeme seçeneği WordPress ile karşılaştırılamaz, fikrinizi konumlandırmak ve siteniz için yukarıdaki seçeneği tavsiye ederim.

Domain ve Web Hosting

Burada bir istisna yapmak zorundayız, çünkü ne özel alanlar ne de “Web Hosting” ücretsizdir, ancak ciddi bir proje başlatmak istiyorsanız, mutlaka bu iki hizmeti işe almayı düşünmelisiniz. Bazı şirketler size bir paket halinde, diğer zamanlarda bir tarafta alan adınızı, diğer tarafında da “Hosting” i satın almanız gerekir.

Ücretsiz Resim Bankaları

Her web sitesinin resimlenmesi gerekiyor ancak Internet’teki görüntüleri kullanırken bazı telif haklarını ihlal edebileceğinden, sitenizde sorunsuz bir şekilde kullanabilmek için bazı resim bankalarını kullanmanızı öneririz. Bazı seçenekler şunlardır:

  • Bucketlistly: Amatör ve profesyonel fotoğrafçıların görüntüleri iyi, kötü bir şey bu materyallerin çoğunun yalnızca gezilerdeki bloglar için yardımcı olacağı.
  • Pixabay: Bu, en büyük ve en popüler ücretsiz fotoğraf bankası, çünkü şirkete göre, yüksek kalitede yarım milyon görüntü çoğu konuyu kapsıyor.

Şimdi, Shutterstock‘a bahse girebileceğiniz daha eksiksiz bir görüntü kümesi arıyorsanız, bu görüntü dizisi ücretsiz değildir, ancak bu profesyonel bloglar için büyük bir yardımcıdır.

Zaten görüntüleriniz var, şimdi düzenleyin ve rötuş yapın

Çoğu kez bir bankanın imajına ihtiyacınız olmaz, ancak web sitenizin tasarımına göre bunları çimdik veya ayarlamanız gerekir. En popüler görüntü düzenleme aracı Photoshop’tır, ancak yazılımın kullanımı için para ödemeden bu işi yapabilen birkaç web yayıncısı olsa da program ücretsiz değildir.

Pixlr en iyi seçimdir ve düzenleme ve tasarım araçları Photoshop’a çok benzemektedir; bu nedenle Adobe programını biliyorsanız bulabileceğiniz en iyi ücretsiz araçtır.

Başlıkları, afişleri ve posterleri hazırlamak için bir editör arıyorsanız Canva, bir web sitesinde çok gerekli olan tüm bu materyallerin çalışmasını kolaylaştırmak için ideal bir araçtır.

Sitenizi iyi SEO araçları ile konumlandırın

İçeriği yayınlamak her zaman kolay değildir, özellikle materyalinizi ne, ne zaman ve nasıl yayınlayacağınızı bilmeniz gerektiği için Internet aramalarında çok daha iyi konumlandırılmış olabilmeniz için kullanabileceğiniz birkaç araç bulunmaktadır:

  • Google Trendleri: Bu Google aracı, şu anda insanların aradıklarını bilmek için çok yararlıdır ve içeriğin, internaut’ların ilgisini gerçek zamanlı olarak ülkeye göre çizdiğini bildiğinizden, temalar halinde bölümlere ayrılmıştır. dolayısıyla ilgili içeriği ayıklamak ve aramalarda görünmek için bilgiden yararlanabilirsiniz.
  • Google Analytics: Sitenizin istatistiklerini ve içeriğini öğrenmek isterseniz, bu web sitesi bu bilgilerin tüm detaylarını bilmenize yardımcı olacaktır; bu bilgilerden nasıl yararlanacağınızı bilerek, sitenizi rekabette daha iyi konumlandırmaya başlayabilirsiniz.
  • MozBar: Google Chrome ve Firefox için bu uzantı, sayfaların ve alan adlarının gücünü analiz etme yeteneğine sahiptir. Bu nedenle, sitenizin sizinle benzer içeriği yükleyen diğer web siteleriyle nasıl karşılaştırıldığını görmek çok yararlı olacaktır.

Bunlar bir webmaster olmanıza yardımcı olabilecek bazı ücretsiz araçlardır, ancak bununla adamak istiyorsanız sitenizi konumlandırmak ve güçlü tutmak için sitenize yatırım yapmanız gerekeceğini unutmayın.


0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.