islami otel

Muğla Fethiye’de Tavsiye Edebileceğim Muhafazakar İslami Oteller

Muhafazakar Aileler İçin Özel Hizmetleri ile Öne Çıkan Fethiye İslami Oteller Listesi Fethiye, Muğla’nın en dikkat çeken turizm noktalarından biridir. Yeşil ve mavinin buluşma noktası olan ilçe, hem eğlenmek hem de dinlenmek isteyen konuklar için zengin hizmet seçenekleri sunarak uzun yıllardan bu yana popülaritesini korumayı başarmaktadır. Yabancı turistlerden yeni evli Devamı…

islami otel

Suskun Deniz

Suskun Deniz

susmakAnladım ki, susmak bir cüsse işi. Derin denizlerin işi. Sığ suları en hafif rüzgârlar bile coşturabiliyor. Derin denizleri ise ancak derin sevdalar

Derin denizlerin sükûtu büyüler beni. İçimi bir heybet hissi kaplar. Benliğimi haşyet duyguları istilâ eder. Kalbim ürpermelerle dolar.

Dalgalı denizler, durgun mavi denizler kadar heybetli gelmez bana. Göklerin suskunluğu da öyle. Gök gürlemeleri, mavi derinliklerin heybetini siler diye düşünmüşümdür hep. Sükût her zaman daha manalı, daha derindir. (daha&helliip;)

İNSANLARA KARŞI BAŞLICA GÖREVLERİMİZ

İNSANLARA KARŞI BAŞLICA GÖREVLERİMİZ

01) Hiç kimseye zarar vermemek:

İnsanların canına, malına, konutuna, hürriyetine, namus ve şerefine tecavüz etmek dinimizce yasaktır. Bunlar insanların dokunulmaz haklarıdır. Müslüman, başkalarının hakkına saygı göstermek, insanlara zarar verici her türlü fiil ve davranıştan sakınmakla görevlidir. Gerçek Müslüman olabilmenin bir şartı da budur.

Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:
Müslüman, diğer Müslümanların dilinden ve elinden zarar görmediği kimsedir.” (Hadis-i Şerif: Riyazüssalihin)

02) Başkalarına yardım etmek:

İnsanlara tatlı sözlü ve güler yüzlü davranmak, fakirlere yardım etmek, yoksulların ihtiyaçlarını karşılamak, kimsesizleri korumak, düşeni kaldırmak, yolunu şaşıranlara yol göstermek dinimizin emri, iyi ahlaklı olmanın gereğidir.

03) Büyüklere saygı, küçüklere merhamet göstermek:

Anne ve babamıza, büyük kardeşlerimize, öğretmenlerimize (daha&helliip;)

ALLAH’A, PEYGAMBERE VE KUR-AN’A KARŞI GÖREVLERİMİZ

ALLAH’A, PEYGAMBERE VE KUR-AN’A KARŞI GÖREVLERİMİZ

A- Allah’a Karşı Görevlerimiz:

Bizi yoktan var eden ve mükemmel organlarla donatan, yeryüzünde ne varsa hepsini bizim faydalanmamız için yaratan Allahtır. İnsana tanınan bu üstün özellikler hiçbir canlıya verilmemiştir. Bu iyiliklere karşı yapmamız gereken görevler vardır.

Bu görevler:

  1. Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak,
  2. Hiç bir şeyi Ona ortak koşmamak,
  3. İbadet vazifelerini yerine getirmek,
  4. Emirlerine uygun hareket edip yasak ettiği şeylerden sakınmak,
  5. Allah sevgisini her şeyden üstün tutmak,
  6. O’nun adını saygı ile anmak,
  7. Verdiği nimetlere şükretmek.

(daha&helliip;)

islami otel

İSLAM DİNİNDE AHLAKİ GÖREVLER

İSLAM DİNİNDE AHLAKİ GÖREVLER

Dinimiz aileye büyük önem vermiştir, aileyi meydana getiren kimselerin karşılıklı görevleri üzerinde titizlikle durmuştur. Aileler mutlu ve huzurlu olursa millet de güçlü ve kuvvetli olur.

Ahlaki Görevlerimiz:

İslam Dininde Ahlaki Görevler Başlıca Beş Kısımdır:

  1. Allah’a, Peygambere ve Kur-an’a karşı görevlerimiz.
  2. Kendi şahsımıza karşı görevlerimiz.
  3. Ailemize karşı görevlerimiz.
  4. Vatan ve milletimize karşı görevlerimiz.
  5. Bütün insanlara karşı görevlerimiz.

Şahsa ait Görevler:
İnsanın başkalarına olduğu gibi, kendine karşı da birtakım görevleri vardır. Bu görevlerden bir kısmı vücudu, diğer bir kısmı da ruhuyla ilgilidir. Her şeyden önce vücudu temiz tutmak, (daha&helliip;)

islami otel

BERAT GECESİ VE FAZİLETLERİ

BERAT GECESİ VE FAZİLETLERİ

berat_kandili_kutlamaAllâh-u Teâlâ bu gecenin fazileti hakkında Kur’an’da şöyle buyurmuştur.

“Hâ. Mim. her şeyi beyan eden o kitaba yemin ederim. Gerçekten de biz onu mübarek bir gecede indirdik. Şüphesiz ki biz uyarıcılarız.

(Kulların rızıkları ve ecelleri gibi) her hikmetli (ve önemli) iş, tarafımızdan pek büyük bir iş, o gece ayrılır. Muhakkak ki biz (elçiler) göndericileriz.

Rabbinden büyük bir acıma (eseri olarak o gece her iş karara bağlanır)! Şüphesiz ki hakkıyla işiten de, pek ziyade bilen de ancak O’dur.” (Duhân Sûresi, 1-6) (daha&helliip;)

islami otel

BÜYÜ, BÜYÜCÜLÜK

BÜYÜ, BÜYÜCÜLÜK 


buyucuBuna Arapça`da “sihir” adı da verilir. Bir insanı istenilen şeyi yapmağa sevk eden gizli kuvvet, tabiata aykırı haller vücuda getiren etkiler. Bunları yapanlara “büyücü” denilir. Büyüyü şöyle tarif etmek mümkündür. Herhangi bir çıkar uğruna başkasına zarar vermeye yönelik meşru olmayan yollarla bir takım gizli kuvvetleri yönlendirerek yapılan ve gerçeğe uymayan gözbağcılık, düzenbazlık, oyunculuk şeklindeki işler. Gözbağcılık, düzenbazlık gibi oyunlarla insanları aldatan kişiye büyücü, bu kişilerin yaptığı işe büyü, bu işin meslek haline getirilmesine de büyücülük denir. Büyücülük, İslâm`dan önce Araplar`da, Rumlar`da, Hintliler`de, Mısırlılar`da yaygın idi. (daha&helliip;)

islami otel

Güzel Bir Hikaye “Kız İsteme”

Güzel Bir Hikaye  “Kız İsteme”

kizistemeBir kız isteme olayında, kızın babası erkek tarafına söyle der :
-Efendi benim kızı isteyen çok sizin neyiniz var neyiniz yok ?

Delikanlı girer söze :
-Rahim ve Rahman olan Allah aç bırakmaz kendisini zikredeni. O Alim dir. Günaha düştüğümüzde ve pişman olduğumuzda Gaffarlığını gösterir.
Gece çalıştığım yere El Hafiz der öyle girerim.
Neyiniz var diyeceksiniz. Hiçbir şeyim yok Çünkü O dur Malik-ül Mülk.
Ya paran biter de karanlıkta kalırsanız diyeceksiniz, En Nur deriz aydınlanır Beytimiz.  (daha&helliip;)

islami otel

AKİKA KURBANI VE AKÎKA KURBANINDA ARANAN ŞARTLAR

AKİKA KURBANI VE AKÎKA KURBANINDA ARANAN ŞARTLAR 

akikaAKİKA KURBANI 

Yeni doğan bebeğin başındaki ilk saçlarına akika; bu çocuğun doğumundan yedi gün sonra başındaki tüyleri kısmen veya tamamen traş edip adını koyduktan sonra Allah`u Teâlâ`ya şükür için kesilen kurbana akîka kurbanı denir. Hz. Aişe (r.a.)`den şöyle rivâyet edilmektedir. 
“Resul-i Ekrem (s.a.s.) bize erkek çocuklar için iki, kız çocukları için bir koyun “akîka” olarak kurban etmemizi emretti.” (Ibn Mâce hadis no: 3163, Zebâih, no: 1515). 
Yine Hz. Âişe validemizin rivâyetine göre, Peygamber Efendimiz (s.a.s.), torunları Hasan ile Hüseyin`in doğumlarının yedinci günü akika kurbanlarını kesmiş ve adlarını koymuştur. (Tecrid-i Sarıh Tercümesi, XI, 401)  (daha&helliip;)