Yandex Browser ile daha hızlı açılan sayfalar

Browser savaşlarına Yandex’de el attı. Sade ve Hızlı sloganıyla Rus asıllı firma en az diğer browser’lar kadar başarılı bir çalışmaya daha imza attı. İnternet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome derken şimdi de Yeni.Yandex Browser bu savaşa dahil oldu gibi gözüküyor. Google’a ait Chrome isimli browser sadeliği ve hızı sayesinde kısa zamanda tercih edilen bir tarayıcı olarak kullanılmaya başlanmıştı. Şimdi de aynı yoldan ilerlemeyi düşünen Yandex “üstelik sloganı bile Sade ve Hızlı” Chrome ile büyük benzerlik taşıyan bir yapıyla karşımızda.

Yandex browser’ın güzel özellikleri var ve bu sayede çok iddialı olacağa benziyor. 

Yandex’in Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ Point Otel Barbaros The Game’de yapılmış olan tanıtım toplantısında “Yandex Türkiye’deki kullanıcılara, onlara özel olarak yerelleştirilmiş, tüm tarayıcıların en sevilen özelliklerini bir araya getiren bir internet tarayıcısı sunuyor.” dedi.

Kendini Diğerlerinden Ayıracak Öne Çıkan Bazı Özellikleri

  1. Sade ve Hızlı olması (Göz yormayacak bir yapıya sahip)
  2. Turbo modu sayesinde sayfaları 4 kata kadar daha hızlı açabilmesi
  3. Görsel widgetler en güncel bilgileri gösterir: Hava durumu, trafik, sosyal paylaşım sitelerinden bildirimler
  4. Adres ve arama satırlarını birleştiren sade arayüzü
  5. Yandex’in güvenlik sistemi web sitelerini denetler, ayrıca indirilen dosyalar, Kaspersky antivirüs kontrolünden geçer.
  6. Entegre Facebook özelliği

Turbo Moduyla 4 Kat Daha Hızlı İnternet

Tanıtım toplantısında konuşma yapan Yandex Türkiye Ürün Müdürü Erhan Erdoğan da “İnternet kullanıcıları olarak son yıllarda hızlı internet bağlantılarına alışmış olmamıza rağmen, bağlantının yavaş olduğu durumlar hayatımızdan çıkmış değil.

Yandex’in yeni tarayıcısına eklediği özel Turbo modu, içeriğini yüzde 75’e varan oranlarda sıkıştırdığı sayfaları 4 kata kadar daha hızlı açabiliyor.

Bu özellikle kotalı internet bağlantıları için önemli tasarruf sağlıyor. Rahat ve güvenli bir internet deneyimi sağlayan tarayıcı, özel Turbo modu sayesinde, internet sayfalarını yavaş bağlantılarla bile hızlı yükleyebilmesiyle öne çıkıyor.

Bağlantı hızı 128 Kbps’nin altına düştüğünde otomatik olarak devreye giren ve 512 Kbps üzerine çıktığında kendini kapatan Turbo modu, kullanıcının isteğine göre herhangi bir zaman da açılıp kapatılabiliyor” dedi.

Entegre Facebook

Facebook’la da entegre çalışan Yandex.Browser, en sık ziyaret edilen sitelere çabuk erişim sağlayan özel araç çubuğu üzerinden, kullanıcıların bu popüler sosyal paylaşım sitesini ziyaret etmelerine gerek bırakmadan, yeni mesajlar, durum güncellemeleri ve arkadaşlık teklifleri konusunda bilgilendiriyor. Araç çubuğu, aynı şekilde hava veya trafik durumu bilgilerine de anında erişim sağlıyor

En Çok Kullanılan İnternet Tarayıcıları 

Hemen hemen herkesin bilgisayarında bu tarayıcılar mevcut.

Microsoft’un desteği ile İnternet Explorer en başarılı fakat yavaşlığından kurtulamayan güzel bir tarayıcı olma özelliğini hala yitirmedi. Hala birçok site en iyi İnternet Explorer’da çalışmakta hatta bazıları zorunlu tutmakta.

Mozilla Firefox çok büyük sayıda eklenti desteği ve hızı sayesinde popülerliğini koruyan başarılı bir tarayıcı. Ancak bazı durumlarda diğerler tarayıcılardan çok daha fazla sıkıntı yaşatabiliyor. Ama hala benim favorim 🙂

Chrome hızı gerçekten diğerlerinden çok daha iyi ve sade bir tarayıcı. Sürekli kullandığım diğer tarayıcılar nazaran en az çökme veya kilitlenme yaşadığım tarayıcıdır kendisi 🙂

Yandex henüz çok deneyimli değilim ama ilk izlenim olarak güzel bir tarayıcı diyebilirim.

Bunların dışında tarayıcılardan biraz bahsetmek gerekirse

Web tarayıcısı, Internet tarayıcısı, Ağ tarayıcısı veya Web göz atıcısı (İngilizce: Web Browser) kullanıcıların ağ sunucuları üzerinde yer alan HTML veya daha gelişmiş sayfaların açılmasını sağlayan bir yazılımdır.

Standart web tarayıcısı; metin veya çoklu ortam dosyalarını açabilir, kaydebilir, HTML’den HTTP’ye bütün protokolleri ve standartları destekler, açılan sayfada aranan nesneyi bulabilir, sık kullanılanlar ve geçmiş listesi yapabilir, genel ağa dosya yükleme ve genel ağdan dosya indirme yapabilir, e-posta ve metin editörleriyle bütünleşebilir. Linkleri (bağlantı) izleyebilir. Dosya sistemlerini okuyabilir, bağlayabilir, kaydedebilir. Çoklu ortam dosyalarını oynatabilir veya kaydedebilir, sayfanın çıktısını alabilir, çevrimdışı çalışabilir.

Bir web tarayıcısı işletim sisteminin en gözde elemanlarındandır. HTML kodlarını son kullanıcıya sunar. Tarayıcı hizmetleri hız, görünüm, sistemle bütünleşme, güvenlik, eklentiler, çerezler, sekmelilik, güvenli sörf, CSS ve RSS özellikleri, JavaScript özelliği ile bir yarış halindedir.

Önemli web tarayıcılarında ortak olarak bulunan kullanıcı ara birimleri bunlardır:

Önceki ve ilerideki uğraşa gitmek için İleri ve Geri tuşları.
Tarihçe, daha önce ziyaret edilen siteleri gösterir.
Mevcut sayfayı yeniden yüklemek için Yenile butonu
Uğraşıyı durdurmak için Dur butonu. Bazı tarayıcılarda dur butonuyla yenileme butonu birleşmiştir.
Ana sayfaya dönmek için Home butonu
İstenilen uğraşa girmek ve görüntülemek için Adres Çubuğu
Bir arama motoruna bağlı olmak şartıyla Arama Çubuğu
Uğraşının yüklenirken ilermesini ve aynı zamanda imleçle üzerine gelindiğinde URI bağlantıları görüntüleyen ve sayfa yakınlaştırma özelliği olan Durum Çubuğu

Ayrıca önemli web tarayıcıları web sayfası içinde arama özelliklerine sahiptirler.

Çıkış tarihlerine göre ne çok kullanılan web tarayıcılar

WorldWideWeb, 26 Şubat 1991
Mosaic, 22 Nisan 1993
Netscape Navigator ve Netscape Communicator, 13 Ekim 1994
Internet Explorer, 16 Ağustos 1995
Opera, 1996
Mozilla Navigator, 5 Haziran 2002
Safari, 7 Ocak 2003
Mozilla Firefox, 9 Kasım 2004
Google Chrome, 2 Eylül 2008
Yeni.Yandex, 28 Kasım 2012


0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.