facia

Facianın Habercileri

Facianın Habercileri

gemiİsveçli resim sanatçısı Caterine Burevik (37), Estonya feribotu ile bir deniz yolculuğuna çıkmış, fakat bu büyük yolcu gemisi 28 Eylül 1994 tarihinde Baltık Dennizi’nde batarak denizcilik tarihinin en büyük deniz kazalarından biri meydana gelmişti.

    Ressam Caterina Burevik de, bu gemide bulunan 852 kişi ile birlikte hayatını kaybetmişti.

    28 Eylül 1994 tarihindeki bu büyük deniz faciasının ikinci yıldönümünde, Ressam Burevik’in ölmeden kısa bir süre önce yaptığı 40 adet siyah-beyaz oyma baskı eser, ailesi tarafından onun anısına sergilendi.

    Ne kadar enteresandır ki, sergilenen resimlerin tümünde dalgalar, kayalıklar, can yelekli, suya batan ya da yüzen insanlar tasvir ediliyordu. (daha&helliip;)

facia

Elbiseler

Elbiseler

guzelvedenizBir gün güzellik ve çirkinlik bir deniz kıyısında karşılaşırlar. Sonra elbiselerini çıkarıp, kendilerini dalgaların kucağına atarlar. Bir süre sonra çirkinlik sahile çıkar ve güzelliğin elbiselerini giyerek kendi yoluna gider. Güzellik de denizden çıkar, fakat elbiselerini bulamaz. Çıplak kaldığı için çok utanır. Çirkinliğin bıraktığı örtüye bürünür ve kendi yoluna gider. (daha&helliip;)

facia

Uzaya İlk Roketi Türkler Gönderdi

Uzaya İlk Roketi Türkler Gönderdi

turk

ABD’de yayınlanan Weekly World News adlı dergi, dünyada insanlı ilk roketi ABD’lilerden 330 yıl önce 1633’te Türklerin İstanbul’da fırlattığını yazdı.

Haberini, Norveç Havacılık Müzesi Müdürü Mauritz Roffavik’in açıklamasına dayandıran dergiye göre, Hasan Çelebi adlı Türk, barutla çalışan iki katlı roketi 1633 yılında yaptı. Bu roket ateşlendikten sonra denize düşmeden önce 2,5 km yol aldı. 30 metre boyundaki roketin orta bölümüne yerleşen Hasan Çelebi de ilk kez gerçek anlamda roketli uçuş yapan insan oldu.

300 metre yükseldi ve paraşütle indi (daha&helliip;)