programsız kolayca klasör gizleme ve şifreleme versiyon 2

Programsız Kolayca Klasör Gizleme ve Şifreleme Versiyon 2

Sadece not defteri yardımı ile bir batch dosyası oluşturup bu bat dosyası ile klasörlerinizi gizleyebilirsiniz. Aslında uzun bir zaman önce bunun bir değişik modelini paylaşmıştım. Ancak bir arkadaşımızın ihtiyacı olunca denemiş sanırım yeni windows sürümlerinde  çalışmıyor. Bunun için tekrar düzenleyip paylaşmak gereği oluştu. Tabi her zaman çok hızlı dönüş yapamadığım için kusuruma bakmayın iş güç derken vakit buldukça siz değerli ziyaretçilerime yardım etmeye çalışıyorum.

Klasörlerimizi bu yöntemle şifrelersek oluşacak avantaj ve dezavantajları aşağıdaki gibidir;

– Bu batch dosyası sayesinde şifrelediğiniz klasörü ve içerisindeki dosyaları kimse listeleyemez, göremez. (daha&helliip;)

Programsız Kolayca Klasör Şifreleme ve Gizleme

Programsız Kolayca Klasör Şifreleme ve Gizleme

Daha önce de anlattığım toplu işlem dosyaları (BATCH dosyası) yardımı ile program kullanmadan klasörlerimizi şifreleme, dolayısı ile de dosyalarımızı gizleme, yöntemini en basit hali ile bu yazıda anlatmaya çalışacağım.

Bu işlem için sadece note defteri yeterli olacaktır.

Klasörlerimizi bu yöntemle şifrelersek oluşacak avantaj ve dezavantajları aşağıdaki gibidir; (daha&helliip;)

iconcuk

BATCH (Toplu işlem dosyası) oluşturma (BAT uzantılı dosya oluşturma)

baticoBATCH (Toplu işlem dosyası) oluşturma (BAT uzantılı dosya oluşturma)

Neden BATCH (Toplu işlem dosyası) dosyası oluştururuz.
Batch yani toplu işlem dosyaları oluşturma mantığı bilgisayar üzerinde genelde bir dizi halinde sürekli yaptığımız işlemleri derli toplu hatasız ve tek tuşla yapabilmemiz için kısayol oluşturmaktır diyebiliriz.
Bu dosyaların uzantısı bat (*.bat) dır. Win3.1 daha çıkmadan batch dosyaları yapılabiliyordu ve halen windows bu bat dosyalarını desteklemektedir.
Standart bir çok işim olmasından dolayı ben de hala kullanmaktayım. Bu işlemi hala bilmeyen birçok tanıdığım olmasından dolayı anlatmayı uygun gördüm. Umarım bu basit işlem sizinde işinizi görecektir.

Nasıl BATCH (Toplu işlem dosyası) dosyası oluşturulur.
Bunun aslında birkaç yolu mevcut, ancak ben en basit yolunu size açıklamaya çalışacağım. (daha&helliip;)