bilgisayarlar i̇nternete nasıl bağlanır

Bilgisayarlar İnternete Nasıl Bağlanır ve Hangi Cihazlar Kullanılır

internetKısaca İnternet’in Tarihçesi

Amerikan üniversitelerinden Massachusetts Institute of Tecnology’de başlatılıp (1962 yılı) geliştirilen projesi (Galaktik Ağ) ile ilk adımları atıldı. Daha sonra ise 1969 yılında esasen askeri araştırma projeleri için savunma bakanlığı tarafından ARPANET ismiyle bir ağ kuruldu. Giderek ağa dahil olan bilgisayarların çoğalması ile (özellikle üniversiteler ve araştırma kuruluşları) internet kullanımına başlanılmış oldu.

Öncelikle İnternet Nedir? (daha&helliip;)

bilgisayarlar i̇nternete nasıl bağlanır

Bilgisayar Destekli Eğitimin Sınırlılıkları

Bilgisayar Destekli Eğitimin Sınırlılıkları

bdeÖğrencilerin Sosyo-Psikolojik Gelişimlerini Engellemesi:

Yazılımların görsel-işitsel öğeler barındırmasından dolayı çocuğun dikkatini çekmesi ve özellikle de öğretimsel oyunlarda çocuğun saatlerce bilgisayar başında vakit geçirmesi gibi özellikler sebebiyle, çocuğun yaşıtlarıyla ve diğer bireylerle olan sosyal etkileşimi sekteye uğramakta ve bu durum çocuğun sosyo-psikolojik gelişimini olumsuz yönde (daha&helliip;)

bilgisayarlar i̇nternete nasıl bağlanır

Yazılım Projelerinde Analiz

Yazılım Projelerinde Analiz

analizYazılım geliştirme sadece kodlamaktan ibaret değildir. Bir problemin çözümü olarak nitelediğimiz yazılımların ne yapacağını ve nasıl yapacağını belirlediğimiz yani problemi tanımladığımız aşama “Analiz” aşamasıdır. Yazdığınız kod ancak isteneni doğru bir biçimde yerine getiriyorsa başarılı bir yazılımdır. Bu nedenle öncelikle yazılımdan ne istendiğinin doğru bir biçimde tanımlanması gerekir.

Yazılım geliştirmede kodlamaya başlamadan önceki aşamada ilk olarak genel bir kapsam çıkartılması gerekir. Bu kapsamla birlikte yazılımın üzerinde çalışacağı donanım bileşenlerini de kapsayacak şekilde bir sistem analizi yapılır. Ardından yazılım ve donanım gereksinimleri ana hatlarıyla belirlenince yazılım için proje planı yapılır, gerekiyorsa ekip oluşturulur ve sonrasında yazılım isterleri çözümlenmeye başlar. (daha&helliip;)

Yazılım Projelerinde Proje Yönetimi

Yazılım Projelerinde Proje Yönetimi

projeHer “Yazılım Projesi” öncelikle bir projedir. Bu nedenle yazılımın zamanında ve istenilen niteliklerle bitirilmesi projenin iyi yönetilmesine bağlı olacaktır. Başlangıcı ve bitişi belirli olan bir zaman aralığında, müşterinin istediği özelliklerde bir yazılımı, belirli kaynaklarda üretmekten bahsediyorum. Böyle söyleyince pek de yabancı gelmiyor kulağa değil mi? İşte “proje yönetimi” dediğimiz şey de bu zaten… (daha&helliip;)

bilgisayarlar i̇nternete nasıl bağlanır

Yazılım Geliştirme Sürecinde En Önemli Adım Nedir?

Yazılım Geliştirme Sürecinde En Önemli Adım Nedir?

yazılımgelistirme2Profesyonel olarak bir yazılım evinde çalışıyor veya tek başınıza proje geliştiriyor olabilirsiniz. Belki de ikinci iş olarak birileri için yazılım geliştiriyorsunuzdur.  Belki bir öğrencisiniz ve ödeviniz bir yazılım projesi.  Belki de hobi olarak kendinize bir yazılım üretiyorsunuz. Sebep yada şekil ne olursa olsun, yazılım geliştirme sürecinin en önemli adımı “ne yapılacağının” doğru belirlenmesi ve doğru planlanmasıdır.

Ne yapılacağını doğru anlamadıysanız, ne kadar kaliteli bir tasarım çıkartıp, (daha&helliip;)

bilgisayarlar i̇nternete nasıl bağlanır

Yazılım Projelerine Bütünsel Bakış

Yazılım  Projelerine Bütünsel Bakış

yazılımgelistirmeEn özet tabiriyle Türkiye’de, yazılım geliştirme yetenek ve tecrübelerini bir araya getirerek istenen çözümü üretme konusunda ciddi bir sıkıntı var. “Yazılım Mühendisliği” adını verdiğimiz  birleştirici, çözüm oluşturucu taraf eksik. Aslında dünya için yeni olan bir disiplin yazılım mühendisliği, ancak biz nedense biraz daha geride kalmış durumdayız.

Yazılım mühendisliği, yazılım isterlerinin çözümlenmesinden, analiz modelleme, kodlama, test, teslim ve sonrasında bakım aşamasına ulaşan toplam süreci disipline etmeye çalışır. Amaç kaliteli yazılımlar üretmek ve yazılımların ömürlerini uzatmak, yaşam süreçleri içerisinde geliştirilebilir/güncellenebilir olmalarını mümkün kılmaktır.

Peki “Yazılım Geliştirme” Nedir?

İsterseniz önce ne olmadığından bahsedelim.

Yazılım geliştirme, bilinenin aksine sadece kodlama değildir. (daha&helliip;)